Kako se odločimo, kateri tip rolet za okna potrebujemo?

 

Primernost vgradnje zunanjih predokenskih rolet

Predokenske in ekonomik rolete so primerne, če objekt ni pripravljen za montažo rolet. Zunanje rolete nameščamo povsod tam, kjer rolete prvotno niso bile načrtovane, pa se zaradi različnih vzrokov naknadno ugotovi, da je rolete smiselno namestiti. Predokenske vidne rolete se namestijo na zunanji okenski okvir, montaža pa je enostavna, čista in hitra. Predokenske rolete omogočajo tudi vgradnjo integriranega komarnika, ki je nameščen med roleto in oknom. V primeru da mreže za komarje ne uporabljamo, se ta enostavno skrije v roletno omarico.  Naše stranke se lahko odločijo tudi med različnimi barvnimi kombinacijami predokenskih rolet in s tem zagotovijo barvno skladnost rolet in ostalih elementov objekta.

 

Primernost vgradnje zunanjih nadokenskih rolet

Zunanje nadokenske rolete so elegantna rešitev za že dokončane objekte. Zaradi enostavne vgradnje na zunanji okenski okvir jih uporabljamo skoraj povsod, kjer potrebujemo, hitro, enostavno in čisto montažo. So izredno ugodna rešitev, saj nam nudijo zaščito z zunanje strani pred različnimi zunanjimi vplivi kot so sonce, dež, prah ali mraz. Zunanje nadokenske rolete nam nudijo delno toplotno izolacijo, saj so rolete ALU polnjenje s polnilom z zaščito proti mrazu. Z vgradnjo zunanjih nadokenskih rolet dosežemo popolno zatemnitev prostora, hkrati pa nam nudijo tudi odlično toplotno in zvočno izolacijo.

 

Primernost vgradnje zunanjih podometnih rolet

Zunanje podometne rolete se uporabljajo v primeru, da gradite novogradnjo in želite maksimalno toplotno in zvočno izolacijo vašega objekta. Rolete vgradimo istočasno z oknom v zidno odprtino in s tem zagotovimo optimalno tesnenje med oknom in podometno roleto, vgrajeno nad oknom ali vrati. Zunanje podometne rolete nudijo maksimalno izolativnost, roletna omarica pa je skrita pod ometom in zagotavlja prijetno estetsko podobo vašega objekta. Zaradi načina vgradnje lahko zunanje nadokenske rolete vgradimo tudi ob renoviranju oziroma zamenjavi oken. Z uporabo zunanjih podometnih rolet v zimskem času lahko prihranite do 30% pri kurjavi, saj s spuščenimi roletami izboljšate izolacijo vašega okna. Poleti pa dosežete ravno nasprotni učinek, ker rolete preprečijo direkten vpad sončnih žarkov v vaše bivalno okolje in s tem zmanjšajo segrevanja prostora. Zunanje podometne rolete lahko vsebujejo tudi integrirani rolo komarnik, ki ščiti pred vdorom nadležnih insektov v vaše prostore. V letnem času, ko komarnika ne potrebujete, se le ta pospravi v roletno omarico. S tem komarniku podaljšamo življensko dobo, saj smo ga zaščitili pred zunanjimi vremenskimi vplivi.


Pred nakupom rolet

    • ...se moramo vprašati, kaj hočemo in kakšne rolete potrebujemo:
    • ali želimo prostor popolnoma zatemniti ali samo zasenčiti
    • kakšne rolete so primerne za določen prostor - kaj omogoča odprtina
    • kakšne barve rolet želimo in bi vizualno ustrezale fasadi našega doma
    • lahko se odločimo za različne barve rolet.